title1title1

 

(her)opening van het Dutch Design House

Op onze eerste verdieping vindt u de beste Nederlandse design merken bij elkaar in ons Dutch Design House. Hier presenteren we de nieuwste collecties van onder andere Arco, Gelderland, Imperfect Design, Montis, Moooi, Label, Pastoe, Pilat&Pilat, Linteloo, Design of the Times en Van Rossum.

De afgelopen weken hebben wij het Dutch Design House grondig verbouwd. Met als resultaat een presentatie die de nieuwste collecties in een bijzonder inspiratievolle ambiance toont. Het Dutch Design House niet gewoon een showroom maar opgebouwd rond twee concept­‐presentaties: De Loft en de Kamer&Suite.

Loft

Karakteristiek voor een loft is de stoere uitstraling, hoge plafonds, zichtbare steunbalken of kolommen die de vloer en het dak dragen en betonnen vloeren. Vaak is de voormalige functie van de loft nog goed zichtbaar. Lofts zijn te vinden in voormalige industriële gebouwen, fabriekshallen en pakhuizen die voor bewoning geschikt zijn gemaakt. Toch kan net zo goed in een nieuwbouwproject een loft gecreëerd worden met een karakteristieke uitstraling, in Amerika vaak omschreven als ‘new loft’ of ‘soft loft’. Voor de bouw van onze loft hebben wij het gebouw voornamelijk gestript. Alle vloeren, verlaagde plafonds en wandaftimmeringen zijn gesloopt en verwijderd. Resultaat was de ruwbouw van het gebouw uit begin jaren ’70, waarin het betonnen skelet weer helemaal zichtbaar is en wit geschilderd.

Kamer&Suite

Kamer&Suite is de benaming voor een combinatie van een voorkamer en een achterkamer gescheiden door twee schuifdeuren. De deuren worden meestal achter kasten geschoven, zodat aan beide zijden van de deur opbergmogelijkheden zijn. De deuren zijn meestal ingezet met glas zodat er meer licht in de achterkamer komt.
Met ambachtelijk vakmanschap is in samenwerking met Vonder meubelmakers een Kamer&Suite gecreëerd. Het ontwerp is gebaseerd op de jaren ’30 stijl met strakke profiellijsten en vlakke panelen.

Co concept stores

Daarnaast heeft ons stylingteam in samenwerking met toonaangevende leveranciers een aantal prachtige concept stores gerealiseerd. In de Arte Inspiration Shop, de Perletta Carpets Brand Store, de Linteloo Feel Good Studio, de Febrik Shop en de shop van Little Greene vindt u nagenoeg de hele collectie van deze merken.

Expositie

Tuttobene is een platform voor Nederlandse designers. Opgericht in 2004 organiseert Tuttobene exposities voor talentvolle designers. Co van der Horst ondersteunt het streven van Tuttobene een springplank te zijn voor talentvolle designers van harte.

In het Dutch Design House zijn daarom een aantal ontwerpen van verschillende designers opgenomen. Nederlands talenten als Dirk van der Kooij met zijn Chubby Chair, Stephan Siepermann met de Mr Knox kast en accessoires van de Intuïtiefabriek.

arco-logo-150x60  gelderland-logo-red-150x60  logo-label-150x60  linteloo-logo-2-150x60  montis-logo-150x60  moooi-logo-150x60  pastoe-logo-150x60  logo-pilat-150x60  tuttobene logo  vanrossum-logo-150x60